Virvju lēkšana – vai tas ir droši? Kurš var lēkt? Kā tam sagatavoties?

Virvju lēkšana no tilta vai cita augsta objekta ir ekstrēma pieredze drosmīgajiem. Lēcējam ir piestiprināta drošības sistēma, kas ir savienota ar izturīgu virvi. Viss, kas viņam ir jāizdara – jāsper solis uz priekšu. Pēc tam atliek vien izbaudīt brīvā kritiena mirkli no vairāku desmitu metru augstuma.

Cilvēks lec ar virvi no tilta Lietuvas pilsētā Alītā

Lēciens ar virvi ilgst dažas sekundes, taču emocijas, kas to pavada, atmiņā paliks daudz ilgāk. Tā ir brīvā laika pavadīšanas iespēja cilvēkiem, kuriem patīk adrenalīns un kuri nebaidās no augstuma.

Virvju lēkšana – ko tas nozīmē?

Virvju lēkšana jeb lēkšana ar virvi ir lēciens no liela augstuma ar īpašu izturīgu virvi, kas ir piestiprināta pie potītēm, ķermeņa vai gurniem. Tā ir ekstrēma nodarbe cilvēkiem ar stipriem nerviem un bez bailēm no augstuma. Lēciens no tilta vai pārvada no desmitiem vai simtiem metru augstuma ir pieredze, kas noteikti ātri neizgaisīs no atmiņas.

Svarīgākais – īstā virve

Drosminieks, kurš ir izlēmis izlēkt ar virvi, uzsāk piedzīvojumu, uzkāpjot uz platformas, kas ir pareizajā augstumā. Pēc tam viņš uzvelk speciālo drošības aprīkojumu (tai skaitā stiprinājumus), kam ir piestiprināta virve, kas izgatavota no alpīnisma siksnas. Ir vairāki virvju veidi, no kuriem tiek piemeklēts īstais, atbilstoši lēcēja svaram. Jo vairāk lēcējs sver, jo biezākai jābūt virvei.

Vai lēkšana ar virvi ir droša?

Virves lēcienu organizē pieredzējuši un kompetenti instruktori. Virve, pie kuras ir piestiprināts lēcējs, ir ārkārtīgi izturīga, jo tās izgatavošanā īpaša uzmanība ir pievērsta vietām, kur tā ir savienota ar stiprinājumiem. Turklāt lēciena siksna ir aprīkota ar dubultu drošības sistēmu, kas nodrošina papildu izturību gadījumā, ja primārais stiprinājums saplīst. Lēcējs pie virves  ir piestiprināts divos veidos: ap potītēm un ar spēcīgu siksnu, kas savieno virvi ar īpašu uzkabi. Vietās, kur tiek organizēti ekstrēmie lēcieni no augstuma, piedzīvojuma dalībnieki ir pastāvīgā pieredzējušu instruktoru uzraudzībā. Viņi detalizēti izskaidro, kā notiks lēciens, un sniedz vērtīgus padomus. Tāpat viņi iedrošina tos, kuri sāk baidīties un šaubīties, jau stāvot uz lēciena robežas.

Virvju lēkšana – kontrindikācijas

Ekstrēmie sporta veidi nav piemēroti visiem. Būtiskākie gadījumi, kad virvju lēkšana var kaitēt veselībai, ir sirds slimības, grūtniecība, reiboņi, neiroloģiskie traucējumi, elpošanas problēmas, paaugstināts asinsspiediens, muguras vai locītavu traumas. Turklāt šī nodarbe nav ieteicama cilvēkiem ar bailēm no augstuma. Ja ir kādas šaubas, vislabāk ir konsultēties ar ārstu, lai pārliecinātos, ka ekstrēmais lēciens nekaitēs Tavai veselībai.

No kāda vecuma drīkst lēkt ar virvi?

Virves lēkšana ir atrakcija cilvēkiem no 18 gadu vecuma. Tomēr lēciens tiks liegts cilvēkiem, kuri sver vairāk par 110 kilogramiem.

Kur Tu vari izmantot šīs atrakcijas priekšrocības?

Virvju lēkšana no tilta, pārvada vai jumta ir piedzīvojums, kuru var izbaudīt vien dažu stundu brauciena attālumā – Lietuvas pilsētā Alītā. Šie lēcieni notiek no 38 metrus augstā Balto rožu tilta – augstākā gājēju tilta valstī – virs Nemunas upes.

Virvju lēkšana kā ideja dāvanai

Ekstrēms lēciens ar virvi no augstuma ir oriģināla dāvanas ideja gan vīrietim, gan arī sievietei, ja viņi ir drosmīgi un spēcīgu sajūtu mīļotāji. Šāda dāvana noteikti pozitīvi pārsteigs ikvienu adrenalīna un neparastu izaicinājumu fanu. Turklāt tas paliks šī cilvēka atmiņās uz ilgu laiku. Piedzīvojums kā dāvana lieliski noderēs daudzos svētkos, piemēram: dzimšanas dienā, vārda dienā, vecpuišu ballītē, Sieviešu dienā un pat Valentīndienā.

Lēkšana ar gumiju tiek organizēta Lietuvas pilsētā Alītā, kas atrodas netālu no Kauņas. Tā ir iespēja apvienot izbraucienu uz kaimiņvalsti ar elpu aizraujošu piedzīvojumu!

Comments

comments