Kādu kāzu gadadienas dāvanu izvēlēties savai sievai? Ieteikumi

Koka, sudraba un zelta kāzas ir notikums, kad svinēt un dāvināt. Izvēles iespējas sniedzas no pieticīgām dāvanām līdz pat dārgām ierīcēm. Kādu kāzu jubilejas dāvanu izvēlēties sievai?

Vīrietis sveic sievieti ar sarkanām rozēm un dāvanu

Kāzu gadadiena ir lieliska iespēja pozitīvi pārsteigt savu partneri. Daži izvēlas skaistu rožu pušķi, citi – romantiskas vakariņas, bet citi – gumijlēkšanu. Kādas dāvanas sievai ir vērts apsvērt?

Ko nopirkt sievai kāzu gadadienā?

Kāzu jubileja ir viena no īpašākajām dienām gadā, kas atgādina par skaistāko notikumu laulāto dzīvē. Tomēr kāzu gadadienas dāvanas atrašana sievai ir diezgan liels izaicinājums! Dāvana var būt saistīta ar kāzu tematiku vai laulātās hobiju. Daži nolemj pasniegt simbolisku dāvanu, citi šo dienu plāno ļoti rūpīgi, pievēršot lielu uzmanību detaļām. Tāpat dāvana sievai pirmajā kāzu gadadienā var godināt pēdējo kopdzīves gadu. Šādā gadījumā lielisks risinājums būs albums, skaisti ierāmētas fotogrāfijas, vai pat prezentācija.

Vairums sieviešu novērtēs arī skaistumkopšanas komplektu labsajūtai, iegravētu kaklarotu vai sapņu somiņu. Dāvana ir jāizvēlas galvenokārt atbilstoši Tavas mīļotās interesēm un vajadzībām – tad pirmā kāzu gadadiena sagādās patīkamas atmiņas. Dāvanai piektajā kāzu gadadienā jābūt gan unikālai, gan arī pārsteidzošai. Koka jubileju var svinēt mājās, restorānā, kinoteātrī, spa vai ārzemju ceļojumā. Lielisks risinājums dāvanai mīļotajai ir spa procedūras – šokolādes spa kūre, antistresa masāža, pīlingi un dažādas citas procedūras. Tikpat interesants variants ir masāžas diviem, kas ir ne vien laba atpūta, bet arī ir fantastiska iespēja pavadīt laiku kopā.

Kā pārsteigt sievu kāzu gadadienā?

Kāzu jubilejā izvēlētajai dāvanai jābūt pārdomātai un pielāgotai sievas interesēm vai vajadzībām. Tas var būt kas traks un neparasts, vai arī sievišķīgs un romantisks. Sievietes, kurām patīk piedzīvojumi un kuras novērtē kārtīgu emociju devu, iepriecinās niršanas pieredze, lidojums ar gaisa balonu, deltaplānu vai lidmašīnu, un pat lēciens ar izpletni. Sievas, kuras vēlas izmēģināt ko jaunu, izbaudīs gleznošanas meistarklasi “Art&Wine”, SUP saulrieta ekspedīciju vai profesionālu fotosesiju. Savukārt sievietes, kuras vēlas atpūsties no ikdienas pienākumiem, novērtēs romantisku atpūtu ar nakšņošanu “Hoter Jūrmala SPA”, braucienu ar jahtu vai… vīna degustāciju tumsā.

Dāvanai desmitajā kāzu gadadienā sievai jābūt rūpīgi pārdomātai un pārsteidzošai. 10 kopā pavadīti gadi ir lielisks notikums, kad svinēt jūsu mīlestību. Fantastisks risinājums dāvanai būs kopīgas brīvdienas siltajās zemēs, kuru laikā varēsiet piedzīvot daudz interesantu pieredžu. Neatkarīgi no laulības ilguma, šajā dienā vissvarīgākais ir atmiņas un kopā pavadītais laiks, kas sniegs neaizmirstamus mirkļus līdz pat… nākamajai jubilejai!

Kā radās kāzu jubilejas?

Kāzu jubileju oficiālie nosaukumi pirmo reizi tika iepazīstināti ar sabiedrību 1922. gadā, pēc amerikāņu rakstnieces Emīlijas Postas un pēcāk arī Amerikas juvelieru asociācijas iniciatīvas. Izveidotie nosaukumi kalpoja kā mājiens, kādu dāvanu viens otram uzdāvināt jubilejā. Pirmajām piecpadsmit kāzu jubilejām katrai tika piešķirts savs vārds, savukārt virs šī skaitļa kāzu jubileju vārdi ir izveidoti ik pēc pieciem gadiem:

1. kāzu gadadiena – papīra,

2. kāzu gadadiena – kokvilnas,

3. kāzu gadadiena – ādas,

4. kāzu gadadiena – lina, zīda vai ziedu,

5. kāzu gadadiena – koka vai ceriņu,

6. kāzu gadadiena – čuguna vai cukura,

7. kāzu gadadiena – vara vai vilnas,

8. kāzu gadadiena – skārda, alvas vai bronzas,

9. kāzu gadadiena – porcelāna vai māla,

10. kāzu gadadiena – rožu,

11. kāzu gadadiena – tērauda,

12. kāzu gadadiena – niķeļa vai audekla,

13. kāzu gadadiena – mežģīņu vai vilnas,

14. kāzu gadadiena – ziloņkaula,

15. kāzu gadadiena – stikla vai dzintara,

20. kāzu gadadiena – porcelāna,

25. kāzu gadadiena – sudraba,

30. kāzu gadadiena – pērļu,

35. kāzu gadadiena – kristāla vai koraļļu,

40. kāzu gadadiena – rubīna,

45. kāzu gadadiena – safīra,

50. kāzu gadadiena – zelta,

55. kāzu gadadiena – platīna vai smaragda,

60. kāzu gadadiena – dimanta,

65. kāzu gadadiena – dzelzs,

70. kāzu gadadiena – briljanta,

75. kāzu gadadiena – dimanta,

80. kāzu gadadiena – ozola.

Pirmajos kopdzīves gados kāzu jubilejas nereti tiek svinētas ar vislielāko vērienu. Turpmākajos gados parasti pāris nolemj doties ceļojumā, vakariņās vai vienkārši simboliski atzīmējot dienu. Savukārt 10., 25. un 50. kāzu gadadienas gadījumā precētais pāris mēdz rīkot ģimenes svētkus. Rožu, sudraba un zelta kāzas ir arī iespēja atjaunot laulības solījumus ar lieciniekiem vai arī intīmi – divatā. Mūsdienās laulātie lielākoties neievēro iepriekšējā gadsimta paražu sasaistīt dāvanas ar jubilejas nosaukumu. Dāvanas veids drīzāk ir atkarīgs no partnera aizraušanās, vai arī ir kāda daļa no kopīga ceļojuma.

Comments

comments