TOPs gardai Valentīndienas pavadīšanai

Februāri, gada aukstāko ziemas mēnesi, tomēr ir vieglāk pārdzīvot, jo to sasilda mēneša vidū esošo svētku gaidīšana un svinēšana. Lai gan skeptiķi smīn par plīša lāčiem, sārtajos papīros ietītajām konfekšu kārbām, siržu parādi veikalu skatlogos, sarkanajām rozēm, ar ko jau kopš janvāra vidus pilni ziedu veikali, tomēr tajā ir sava burvība, ko noteikti der izbaudīt. Tādēļ uzdāviniet viens otram romantiskus, gardus svētkus, rezervējot galdiņu restorānā vai mīļākajā kafejnīcā.

Atklāti sakot, Latvija ir tik pārbagāta ar kafejnīcām, restorāniem, bāriem, ka nav iespējams izvēlēties pašus labākos, tomēr mēģināšu sniegt nelielu ieskatu savā restorānu TOP 5, kur baudīt lielisku maltīti un patīkamus mirkļus divatā.

Kafejnīca „BURŽUJS”

Viena no apburošākajām vietām, ko līdz šim esmu atklājusi un, kas mani aizrāva vienā acu mirklī, ir kafejnīca „Buržujs”, kas atrodas Dzirnavu ielā 84, Rīgā. Šī adrese plašākai auditorijai zināma kā „Berga bazārs” un ir iemantojusi vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļa statusu. Pati kafejnīca ir diezgan maza, taču ļoti omulīga un mājīga, viesmīļi šeit ir smaidīgi un pretimnākoši, kā arī piedāvātie ēdieni svaigi un gardi.

Pašā sākumā „Buržuju” iepazinu kā vietu, kur baudīt izcilu Skrīveru mājas saldējumu kopā ar aromātisko Andrito kafiju. Turpinot atklāt kafejnīcas piedāvājumu, esmu nobaudījusi arī gardos pusdienu piedāvājumus, īpašo piedāvājumu – netradicionālos ēdienus ar Skrīveru mājas saldējumu, kā arī brīvdienu omulīgo branču. Kafejnīca ir piemērota vieta laiskai pasēdēšanai ar draugiem vai mīļoto cilvēku, kā arī ģimeniskai atpūtai. „Buržujs” sniedz lielisku garšu piedzīvojumu, patīkamā gaisotnē un izceļas ar plašāko saldējuma piedāvājumu un daudzveidīgu austeru izvēli.

Kafejnīca „Rienzi”

Visiem labi zināms, ka Valentīndiena ir saldi svētki un jo saldāki, jo labāk. Šokolādes, kūkas, konfekšu kārbas – tas viss veikalos atrodams neizmērojamos daudzumos, tomēr, 14. februārī vajadzētu ko vēl īpašāku! Šim iemeslam rekomendēju izcilu šokolādes bāru- kafejnīcu „Rienzi”.

Kafejnīca atrodas gandrīz pašā Vecrīgas sirdī, Raiņa mīļotās vārdā nosauktajā Aspazijas bulvārī. Noskaņa šeit ir mierīga un romantiska, un to pavada tīkamas mūzikas skaņas. Šī vieta noteikti vismaz reizi jāapmeklē ar sev mīļa cilvēka klātbūtni, lai kopā aizmirstos no ikdienas rūpēm, grimstot šokolādes mirklī. Šeit iesakām nobaudīt – šokolādes fondjū divatā, gardās kūkas, šokolādes trifeļu izlasi un glāzi šampānieša, kā arī karsto šokolādi. Galu galā šokolādes sastāvā ir aktīvā viela, kas cilvēkam sniedz laimes sajūtu un uzlabo noskaņojumu, tāpēc baudiet to kopā.

Jūgendstila restorāns „Konvents”
Kad sirds vairāk kāro pēc elegantām vakariņām savienojumā ar iespēju baudīt kultūru, tad īstā vieta šim mērķim būs Latvijā pirmais Jūgendstila restorāns „Konvents”. Noteikti vēlos izcelt tā interjera dizainu – 5 dažāda stila restorāna zāles. Tām piemeklēti nosaukumi – virtuve, ēdamistaba, viesistaba, kabinets un bibliotēka.

Viesiem restorāns piedāvā nevien jūgendstila atmosfēru, bet arī iespēju nobaudīt 20. gadsimta jūgendstila ēdienkarti. „Konvents” būs kā radīts tiem apmeklētājiem, kuriem patīk grezni, eleganti un izsmalcināti svētki. Restorāna atrašanās vieta ir Kalēju ielā 9/11, Vecrīgas sirdī.  Restorāna ēdienkartē atradīsiet tādus kulinārijas šedevrus kā Tumšās šokolādes kūka ar Rīgas Melno Upeņu Balzamu, kokosriekstu piena – citronzāles zupa ar vistu un tīģergarnelēm, kadiķogās kūpināta pīles krūtiņa ar violeto kartupeļu biezeni un upeņu mērci, laša tartars ar laima krēmu un paipalu olu un vēl daudzus citus. Lai uzzinātu, kas ir Tavs īstais Jūgendstila ēdienkartes ēdiens, noteikti dodies uz restorānu „Konvents”.

Restorāns/ alus darītava „Bierhaus”
Uzmanības vērts noteikti ir arī jaunā tipa restorāns-alus darītava „Bierhaus” Lāčplēša ielā 12. Šeit vērts doties, ja esat alus cienītāji un meklējat, ko atšķirīgāku ierastajā Rīgas restorānu piedāvājumā.

Gluži kā pats restorāns, tā ēkas fasāde jau izceļas uz citu ēku fona. Sperot soli pāri restorāna slieksnim saviļņojums pieaug – ir sajūta it kā ar burvja mājienu esi nokļuvis Vācijā. Vakariņas šeit tiek pasniegtas sātīgas un tām klāt varēsi piemeklēt meistaru uz vietas brūvēto alu. „Bierhaus” pievienotā vērtība ir alus tradīcijas un tā pagatavošanas māksla. Jāpiebilst, ka visiem interesentiem ir iespējams noorganizēt tūri pa alus darītavas telpām (sīkāk par to lasi šeit). Iesakām nogaršot „Bierhaus”, t.s., firmas ēdienus vācu gaumē – vācu kartupeļu krēmzupu, Bavārijas gaļas uzkodas, Salzburg salātus, Vistas fileja drēzdeniešu gaumē, steiku „Das ist fantastisch” u.c. Šeit noteikti varēs baudīt vakaru kopā ar draugiem vai divatā nepiespiestā, mājīgā gaisotnē.

Restorāns „Gadalaiki”
Ja vairāk esat klasikas cienītāji un balstāties uz pārbaudītām vērtībām, mans ieteikums ir apmeklēt mājīgi eleganto SPA hotel „Ezeri” restorānu „Gadalaiki”. Restorāns atrodas viesnīcas ēkā, tāpēc tā apmeklējumu varat droši papildināt ar kādu no „Ezeri” piedāvātajām nakšņošanas vai SPA opcijām.

gadalaiki

Restorāns „Gadalaiki” Jūs pārsteigs visu 4 sezonu garumā ar bagātīgu ēdienu un dzērienu izvēli. Iekārtojieties pie kāda no „Gadalaiku” ērtajiem galdiņiem, baudiet skatu, kas paveras no restorāna plašajiem logiem un izgaršojiet bagātīgu garšu buķeti. Ziemas sezonā noteikti ir vērts maltīti papildināt ar kādu no Latvijas aromātiskajām zāļu tējām vai tasi aromātiskās Andrito kafijas.

Visus restorānu piedāvājumus gardai laika pavadīšanai atradīsi šeit.

Comments

comments