Kā svinēt Helovīnu Latvijā?

Lai gan Helovīns nav Latvijā plaši izplatīti un atzīti svētki, ar katru gadu ar vien vairāk tie ienāk mūsu sabiedrībā. Un kāpēc gan ne, jo vairāk svētku, jo vairāk pozitīvā, prieka un līksmības, kas mums latviešiem, nemaz nenāks par sliktu!

Bet kā tad svinēt Helovīnu? Variants, protams, ietērpties palagā un ar groziņu rokās doties pie kaimiņu tantes pēc saldumiem. Visticamāk tas beigsies, labākajā gadījumā tantiņai ar slotu dzenoties pakaļ pa sētu, sliktākajā gadījumā šo darbību izpildīs Reksis.

Ko darīt amerikāņu tradicionālā “saldumus vai izjokosim” vietā?

 

1. Briesmīgi labas vakariņas ar ģimeni un draugiem!

Dodamies uz veikalu pēc ķirbjiem! Ķirbis noderēs ne tikai ķirbju zupas gatavošanai, bet būs arī lieliska aktivitāte.

Sadalieties komandās un sacentieties skaistākā Helovīnu ķirbja izgrebšanā! Zaudētāju komanda dodas pie plīts un gatavo visgardākās vakariņas otrai komandai. Izdevies vakars, smiekli un jautrība!

2. Pārbaudiet savas spējas baisos apstākļos! 

Izaicini draugus uz izlaušanās spēli! Vai spēsiet izkļūt no spoku apsēstas mājas, uzvarēt zombiju apokalipsi vai aplaupīt banku? Uzzini kādā no kvestiem!

Kvesti ne tikai “pakutinās” pat noturīgāko nervu sistēmu, bet saliedēs un izklaidēs draugu kompāniju!

3. Šausmu kino vakars

Kino apmeklējumsvienmēr ir laba ideja! Un ja vēl šausmu filmas ir kā radītas tev, tad kino apmeklējusm Helovīnā ir vis-vislabākā ideja! Paķer līdzi bailīgāko draugu, lielāko iespējamo popkornu un dodies uz kādu no šaumsu filmām gada baisākajā vakarā!

Tikai neaizmirsti, ka pēc tam būs jātiek mājās tumšajā vakarā!

4. Ekskursija naksnīgajā pilsētā

Iepazīsti Rīgu no jauna! Gada spocīgākajā naktī dodies “Spoku nakts”ekskursijā pa Rīgas ielām vai atklāj “Centrāltirgus noslēpumus”.

Ja nevēlies doties grupas ekskursijā, izdomā savu plānu pats! Tas nemaz nav grūti, jo Rīgas vecpilsēta ir pilna pārsteidzošām, mazām ieliņām, kurās atradīsi ne tikai vēstursikas ēkas, bet arī jaukas kafejnīcas, kurās sasildīties pēc pastaigas! Tikai neaizmirstiet raganu maskas vai zombiju kostīmus – lai jautrāk garāmgājējiem un pašiem!

Comments

comments