5 idejas, ko darīt lietainā rudens dienā

Katrā gadalaikā ir sava burvība, vai ne? Un ir taču forši, ka rudenī lapas kraukšķ zem kājām, acis reibst no krāsām un gaiss smaržo mazliet dzestrāk. Bet tad ir tādas dienas, kad kā tipiskais latvietis teiktu “viss slikti” (lasi – diena, kad līst lietus un viss ir drūms un pelēks). Un, lai gan vasarā zāle ir zaļāka un debesis zilākas, nenokar degunu, jo arī lietainā laikā ir daudz aizraujošu lietu, ko pamēģināt un kā pavadīt brīvo laiku.

Ķer 5 idejas:

1. Atspēkojam mītu, ka muzeji ir garlaicīgi un der tikai omītēm

Cik forši ir muzeji – pie šīs atskārsmes es nonācu nesen, pateicoties tieši šīm sliktajām, drūmajām, lietainajām rudens dienām. Paldies, lietainais laiks!

Ja vēl nav sanācis, noteikti ir vērts pabūt Laimas šokolādes muzejā un Rīgas motormuzejā. Šie 2 noteikti ierindojas mana TOPa augšgalā. Ar savu interaktivitāti patiks ne tikai pieaugušajiem, bet laiku jautri pavadīs arī mazākie muzeja apmeklētāji.

Ja nu gribas, ko pavisam netipisku, iesaku Ilūziju muzeju “Illusion Rooms”pašā Rīgas centrā. Smieklu deva un bilžu kolekcijas papildināšana – garantēta.

2. Pārsteidz sevi – atklāj jaunus talantus

 

Kad vairs nav jāpaspēj uz kārtējo kokteili ar draugiem kāda restorāna terasē vai velo braucienu gar krastmalu, ir laiks pievērsties sev. Jau sen biji domājis, cik forši būtu izcept mājās gardos Raunas dārza eklērus vai uzlikt make – up tikpat skaisti kā tās dāmas žurnālos? Ķer savu iespēju un doties uz Raunas dārza eklēru meistarklasivai MIRO MIRO vizāžas kursiem.

3. “Ai, neko negribas” sindroms

 

Un dažreiz vajag arī tā – ieritināties sedziņā ar mīļāko grāmatu vai mīļāko draugu pie sāniem un noskatīties kādu labu filmu.

Plāns sekojošs – labākais draugs vai mīļotais pie sāniem, viena (nu labi divas) laba vīna glāzes, kamīna liesmas (sveces arī ok) un televizors. Rudens nostaļģijai un emociju kāpināšanai iesaku kādu no rudens klasikām – “Rudens Ņujorkā”, “Pazudis tulkojumā”, ”Kasablanka”. Un ja nu viss jau zināms un redzēts tad vecajā, labajā Google ierakstām “TOP fall movies” un aiziet – kinovakari katru vakaru!

4. Sliktā ziņa – vasara beigusies, labā ziņa – varam ēst

Jā, bikini sezona tikai pēc gada, tāpēc varam sevi palutināt ar super gardām vakariņām kādā no Rīgas, un ne tikai, restorāniem. Nezinu, kā jums, bet man patīk ēst un patīk izmēģināt jaunus restorānus. Rīgā gan viņu tik daudz un ātri mainās – nolem aiziet uz vienu, bet realitātē jau vietā kāds cits. Zināma situācija, vai ne? Bet, ja izvēlēsieties kādu no šiem, garām nenošausiet gan ēdiena, gan atmosfēras ziņā.

Viens no iespējams mazākajiem Rīgas restorāniem (un to neminu kā trūkumu, bet kā lielu plusu) Buržujs, iepriecinās ar pārdomātiem un kvalitatīviem ēdieniem. Īsts “wine and dine” izdosies “Moltto Wine & Grill”, jo šis restorāns piedāvā vairāk kā 200 (!!!) vīnus no vīna darītavām visā pasaulē. Bet ja vienkārši gribas šokolādi, šokolādi un tad vēl mazliet šokolādi – ejam nobaudīt Šokolādes fondjū!

Es jau teicu, ka man patīk ēst? Nu ja, un ne tikai Rīgā. Ieplānot vai varbūt doties spontānā izbraucienā uz kādu no Latvijas skaistākajām pilsētām, lai nobaudītu ēdienu kādā no labākajiem pilsētas restorāniem, izklausās pēc ļoooti laba plāna. Iekāpjam mašīnā, uzliekam fonā kādu skaistu, lirisku mūziku un aiziet. Mani ceļi nesen veda uz manu mīļo Kuldīgu baudīt itāļu picas restorānā “Goldingen Room”. Iesaku.

5. Palutināt sevi dubļu vannā

Izklausās pēc SPA? Nē, šoreiz gribu ieteikt, ko aktīvāku! Izrauj sevi no komfortablās migas un dodies īstā piedzīvojumā! Izārdies pa meža ceļiem un bezceļiem ar kvadraciklu! Tu pat nevari iedomāties cik jautrs brauciens tas var būt. Izmēģini kvadraciklu ekskursiju no Green Road Trips – adrenalīns un pasakaini skati. Bet pāri visam – dubļu SPA garantēts!

Nu re, nemaz nav tik grūti atrast foršas, trakas, romantiskas, jautras idejas lietainām dienām! Tici man, te nav ne 1/1000000 daļa no iespējām, ko varētu padarīt lietainā dienā. Atliek tikai sevi noskaņot pozitīvi un ļauties piedzīvojumiem!

Comments

comments