Kā izgatavot Ziemassvētku rotājumus?

Ziemassvētki tuvojas ar milzīgiem soļiem, un tas nozīmē, ka ir laiks mājās ieviest siltu un mājīgu svētku noskaņu. Ziemassvētki ir vieni no visvairāk gaidītajiem svētkiem gadā. Āra rotājumi, māju gaismiņas un Ziemassvētku rotājumi kokos radīs svētku noskaņu un padarīs šo laiku īpašu. Tomēr, tā vietā, lai iegādātos veikalos pieejamos rotājumus, ko ieraudzīsi daudzās citās mājās, kāpēc gan neizgatavot tos paša rokām? Šajā rakstā mēs dalīsimies ar idejām un instrukcijām soli pa solim, kā izgatavot Ziemassvētku rotājumus un padarīt svētkus vēl personiskākus.

Sieviete rotā Ziemassvētku eglīti ar paštaisītām papīra zvaigznēm

Ziemassvētki tuvojas, un katra māja gaida to brīdi, kad tiks piepildīta ar spilgtiem un jaukiem Ziemassvētku rotājumiem. Rotājumu izveidošana pašiem Tev un Tavai ģimenei būs ne vien jautra nodarbe, bet arī piešķirs Tavai mājai unikālu noskaņu. Tālāk ir vairāki padomi un idejas, kā uztaisīt Ziemassvētku rotājumus.

Kā izgatavot Ziemassvētku rotājumus?

Kad runa ir par Ziemassvētku rotājumu izgatavošanu, iespējas ir gandrīz bezgalīgas. Nereti dekorāciju centrālā vieta ir eglīte, zem kuras slēpjas Ziemassvētku dāvanas, taču iespēju ir tik daudz! Sāksim ar dažiem pamata materiāliem un paņēmieniem:

  • Papīra rotājumi: Papīrs ir viens no pieejamākajiem un daudzpusīgākajiem materiāliem rotājumu izgatavošanai. Krāsains papīrs, šķēres, līme un mazliet radošuma – viss, kas Tev nepieciešams, lai izgatavotu burvīgus papīra rotājumus. Izgriez zvaigznes, eglītes, zvaniņus un citus svētku simbolus, un iekarini tos Ziemassvētku eglītes zaros vai pie loga.
  • Māla rotājumi: Plastika vai māls, ko var cept krāsnī, ir lielisks materiāls, lai izgatavotu trīsdimensiju rotājumus. Veido figūriņas, piemēram, Ziemassvētku vecīti, briežus, eglītes un citas svētku tēmas. Pēc tam, kad māla rotājums ir nožuvis un sacietējis, to var krāsot un iekarināt eglītē.
  • Dabīgie rotājumi: Eglītes zari, čiekuri, kanēļa stieņi, apelsīnu vai citronu žāvētas šķēlītes, kas sasietas ar auklu vai zīda lentu piešķirs patīkamu dabīguma noti un svaigu aromātu visā mājoklī.
  • Ziedu un zaru vainagi: Savāc eglīšu un priežu zarus un dažādus ziedus, lai izveidotu dabīgu un skaistu vainagu Tavām durvīm. Līdzīgā veidā vari izveidot arī Adventes vainagu.

Izrotā savu Ziemassvētku galdu pats

Ziemassvētku galda klājums ir vēl viens aspekts, kurā Tu vari izpaust savu radošumu. Galda rotājumi ir viena no galvenajām lietām, kas var izcelt svētku noskaņu, īpaši, ja plāno svinīgu maltīti ģimenes un draugu lokā.

  • Sveces un smaržvielas: Izmanto dažāda izmēra sveces, lai radītu interesantu un daudzveidīgu kompozīciju. Pievieno tādas smaržvielas kā eglītes zarus, kanēli, krustnagliņas un citrusaugļus, lai radītu svētku aromātu.
  • Dabīgie rotājumi: Izmanto egles, priedes vai citus skuju koku zarus. Pievieno sarkanās ogas vai izžāvētas apelsīnu šķēles, lai piešķirtu krāsu un aromātu.
  • Galda salvetes: Tu vari izveidot auduma salvešu rotājumus, izmantojot auklu, kanēli un citus materiālus. Salvetes var dekorēt ar auduma krāsu, pievienot pērlītes vai pat veidot auduma aplikācijas. Pievieno mazu eglītes zariņu vai citu Ziemassvētku elementu, un Tavs svētku galds tiks pacelts līdz jaunam līmenim.
  • Svečturis ar dabīgiem elementiem: Paņem stikla trauku, ieber tajā nedaudz smilšu vai sāls, un vidū novieto sveci. Apkārt vari pievienot eglītes zarus, kanēļa stieņus un izžāvētas citrusaugļu šķēles.

Ziemassvētku rotājumi – izveido pats

Dabas materiāli, veci aksesuāri un Tavs radošums – šīs ir galvenās sastāvdaļas, lai izgatavotu Ziemassvētku rotājumus pats.

  • Eglīšu bumbiņas: Izmanto vecas spuldzītes un pārklāj tās ar krāsu vai dekupāžas tehniku, izmantojot papīru Ziemassvētku tēmatikā. Piesien pie tās auklas gabaliņu, un Tava bumbiņa ir gatava!
  • Vēl viens bumbiņu izgatavošanas variants: Iegādājies caurspīdīgas stikla bumbiņas un dekorē tās no iekšpuses, piepildot ar krāsainu konfeti, lentām, mirdzumiem vai pat sniegu no putuplasta. Tāpat stikla bumbiņu iekšpusē vari ievietot ģimenes fotoattēlus.
  • Zvaigznes: No kartona izgriez zvaigžņu formu un izrotā to ar spīdumiem, krāsām un citiem dekoratīvajiem materiāliem.
  • Papīra rotājumi: No krāsaina papīra izgriez dažādas formas – eglītes, zvaigznes, sirdis un citas. Tās var izmantot gan kā sienas dekorācijas, gan arī kā rotājumus Ziemassvētku eglītei.
  • Dekoratīvās gaismiņas: Piepildi caurspīdīgus stikla traukus vai tukšās vīna pudeles ar gaismiņām, pievieno dažus eglītes zarus, ogas vai mazas bumbiņas, un Tava gaismiņu kompozīcija būs gatava.
  • Eglītes rotājumi no auduma: Izmanto vecus auduma atlikumus, kuros vari izgriezt svētku formas. Tās piepildi ar vates gabaliņiem, radot mīkstus un skaistus rotājumus.
  • Upurē vecos džemperus: Veci svētku džemperi, kuri vairs netiek nēsāti, var tikt pārvērsti par jaukiem Ziemassvētku spilveniem vai pat Ziemassvētku zeķēm, kurās sildīties pie kamīna.

Izgatavojot Ziemassvētku rotājumus paša rokām, Tu ne tikai ietaupīsi naudu un materiālus, bet arī baudīsi radošo procesu un padarīsiet svētkus vēl personiskākus un siltākus. Šis ir laiks, kad vari izpaust savu radošumu un dalīties ar to ar ģimeni un draugiem. Šīs idejas un ieteikumi ir tikai neliela daļa no tā, ko vari paveikt. Lai Tev veicas radošajos darbos un lai burvīgi Ziemassvētki!

Comments

comments