Patīkams piedzīvojums – vulkānisko, karsto akmeņu masāža

Koku kailās ēnas, tumšie gubu mākoņi, pelēcīgi drēgnās dienas – visas pazīmes liecina par ziemas atnākšanu. Kādam pamazām piezogas nogurums, citam rodas nebeidzamas alkas pēc siltuma, saules un harmonijas. Un, ja nu es teiktu, ka man ir risinājums šīm alkām? Tas vismaz vienu ziemas dienu padarītu maģisku un vārda tiešā nozīmē vulkāniski karstu. Mans jaunatklājums, kas nebūt nav kas pavisam jauns, bet jau gadiem tiek praktizēts, šoreiz ir ļoti baudāms – karsto akmeņu masāža.

pixmac000013867877

Šajā ziemā sanāca iesoļot daudz patīkamāk kā citus gadus!

Izsenis zināms, ka masāža ir ne tikai relaksējoša, bet arī ķermeni un garu ārstējoša procedūra. Pieteicu apmeklējumu uz kādu sniegotu pēcpusdienu, jo, vakaram tuvojoties, rodas lielāka vēlme atslābināties un aizmirsties no dienas rūpēm, darbiem, pienākumiem. Galu galā biju pelnījusi izbaudīt atpūtas mirkli pēc studijām augstskolā un saspringtās darba nedēļas.

Ierados SPA centrā, kam nesen mainījušās telpas un adrese. Lai arī vēl varēja pamanīt, ka visi iekārtošanās darbi norisinās pilnā sparā, tomēr telpas jau tagad bija diezgan omulīgas, nedaudz atgādinot jūgendstilu un orientēšanos uz romantisku interjeru. Tagad „SPA Debess” atrodas Krišjāņa Barona ielā 70, un tieši šeit mani sagaidīja „SPA Debess” salona administratore, kura veikli parādīja, kur jāatstāj virsdrēbes un jāuzgaida masiere.

Nākošais etaps bija iepazīšanās. Pavadot mani uz procedūras telpu, speciāliste jautāja par iepriekšējām pieredzēm un pastāstīja to, ka gaidāma eksotiska tipa masāža. Uz pāris minūtēm tiku atstāta viena, lai es varētu netraucēti pārģērbties un aprast ar sagaidāmo piedzīvojumu – sagatavoties masāžai. Telpā valdīja neliela krēsla, apkārt virmoja ēterisko eļļu smarža un fonā skanēja liega, relaksējoša mūzika.

Pirmā tiek veikta muguras, roku, kāju masāža ar ekoloģiskajām eļļām. Sajutu mieru, kurš lēnām iezagās manā ķermenī, pateicoties masāžā izmantotajām maigajām, atslābinošajām kustībām. Tad sekoja, manuprāt, labākā daļa – karsto akmeņu izvietošana uz muguras, rokām, kājām. Tā ir viena no patīkamākajām sajūtām saklausīt aiz loga dzestrās vēja šalkas, bet pašai, guļot uz kušetes, baudīt vulkānisko akmeņu siltumu, kas ieplūst ķermenī. Interesantākais no šīs pieredzes bija tas, ka lielāko efektu es sagaidīju pāris stundas pēc masāžas. Sajutu, ka kājas jūtas vieglākas, ne tik nogurušas, pleci atbrīvoti un nesaspringuši. Smagums, ko pēc grūtām dienām, jutu šajās ķermeņa daļās, nebija nekur atrodams. Patīkams pārsteigums mani sagaidīja arī nākošajā dienā, kad pamanīju, cik maiga un samtaina kļuvusi mana āda, pateicoties izmantotajām ekoloģiskajām eļļām.

Silto akmeņu pieskārieni manam ķermenim palīdzēja nomierināt gan prātu, gan miesu! Kā patīkams kompliments no salona pašās beigās man tika pasniegta karsta, kūpoša zaļās tējas tase. Nobaudījusi savu tēju un biju gatava atgriezties ikdienā. Masiere vēlreiz laipni atvadījās un aicināja nākošreiz apmeklēt arī citas masāžas no plašā klāsta.

Mēdz teikt, ka skaistums prasa upurus, tomēr ne vienmēr, jo šī masāža ir izteikts piemērs kā vairot savu daili bez tiem. Iesaku arī Jums, dāmas, izbaudīt šādu eksotisko akmeņu terapiju, kas aizgūta no senās Austrumu kultūras.

Comments

comments