MyEscape kvesta istabas “Dārglietu zādzība” apmeklējums

Ikviens, esot mazs, ir ar saviem draugiem spēlējis dārgumu medības, laupīšanas, mistēriju risināšanas un tā tālāk, cik tālu vien sniedzās mūsu iztēle. Bet kādēļ gan neatsaukt atpakaļ šīs gaišās bērnu dienu atmiņas? Jautāsiet, kā gan atgriezties bērnībā, kur ikdiena bija pilna jaunu atklājumu un piedzīvojumu, lai arī esiet jau pieaudzis, prātīgs pieaugušais? Šobrīd mana atbilde noteikti ir – dodieties izmēģināt escape room tipa spēles jeb kvesta istabas (quest room)!

"Dārglietu zādzība"

My Escape kvesta istaba “Dārglietu zādzība”
Foto: My Escape

Pirms aptuveni pusgada es pat nebiju dzirdējusi par šādām aktivitātēm, taču tad pēc kāda laika kolēģi ieguva iespēju izmantot dāvanu karti uz “FIND EXIT – Beikerstrīta 221b“, pēc kuras apmeklējuma dzirdēju lieliskas atsauksmes un aizraujošu stāstījumu par to, kā kolēģi mēģinājuši izkļūt no istabas laikā. Jutu vēlmi arī izmēģināt šo jauno piedzīvojumu dāvanu!

Patlaban Latvijā ir jau vairāk kā 60 loģikas spēļu istabu, to skaits turpina augt. Šoreiz apmeklēju vienu no tām – ’’My Escape’’ kompānijas  piedāvāto  Quest room „Dārglietu zādzība”.

Pāris dienas iepriekš rezervēju sev vēlamo laiku un dienu, kad ierasties izmantot dāvanu karti. Pirms tam izraudzījos uzticamu komandu, ar kuru sarunājām tikties 20:00 Brīvības gatvē 224 k-5. Paša tikšanās vieta izvērtās gluži kā spēles sākums, jo mums nācās sameklēt “My escape” telpas, kuras bija paslēpušās Brīvības gatves 224 piektajā korpusā. Šo problēmu atrisinājām sazvanoties ar pakalpojumu sniedzēju un iegūstot detalizētas norādes.

Uz spēli ieradāmies 5 atjautīgu jauniešu komanda, kurā bija 2 topošās uzņēmējas, 1 policists, 1 topošā juriste, 1 sabiedrisko attiecību speciāliste – mums visiem šis piedzīvojums bija kas jauns. Pozitīvi uzlādēti un gatavi atklāt visus noslēpumus noklausījāmies aptuveni 5 minūšu garu instruktāžu, kā arī spēles leģendu. Mobilie tālruņi, fotoaparāti un citas lietas, kas līdzi, spēlē nav nepieciešamas un tās jāatstāj slēdzamā skapītī. Pēc instruktāžas mums tika izsniegts pulkstenis ar laika atskaiti 60 minūtes (tāds ir spēles ilgums) un rācija, lai varētu sazināties ar ’’My Escape’’ komandu gadījumā, ja rodas jautājumi – un tādi tiešām rodas, ja esi iesācējs kvestu pasaulē.

Azarta pārņemti tikām ielaisti mazā istabā, kur sākās šī intelektuālā spēle. Tā kā mūs pasludināja par slavenu laupītāju komandu, kurai uzticēts nozagt slaveno Faberžē Olu, visi kā viens sapratām, ka zaudēt nedrīkstam, jo tad gan kā laupītājiem liktenis mums būs neveiksmīgs, gan arī paši jutīsimies mazliet vīlušies savās prāta spējās. 😀

Sākums bija sarežģītāks kā sākumā domājām. Paliekot vieni pirmajā telpā, jutāmies apjukuši un uzdevām jautājumu: “KO NU?”. Palīdzība no My Escape komandas noderēja nepārprotami. Pēc lielā apjukuma saņēmām sevi rokās un uzsākām dārglietu zādzību kā īstiem laupītājiem pienākas. Piedzīvojuma laikā meklējām norādes, pavedienus, atradām slēptuves, izmantojām dažādus priekšmetus (lukturītis, nauda, spogulis u.c.) un tehniskās ierīces, risinājām āķīgus uzdevumus, izmantojot loģisko domāšanu, kas pamatīgi nokausēja, jo visa spēle ritēja ļoti dinamiski un mums atvēlētas nieka 60 minūtes, kas spēles karstumā paiet nemanot. Kopumā atradām ieeju 5 istabās/slēptuvēs, kuras bija profesionāli aprīkotas ar aizraujošiem specefektiem, novērošanas kamerām, atbilstošiem priekšmetiem. Sapratām, ka būtībā uzvara spēlē ir garantēta, ja domāsim radoši, apvienosim loģiku ar iztēli un strādāsim komandā. Tieši šī iemesla dēļ mana lieliskā laupītāju komanda uzvārēja! Mēs 58 minūšu laikā ieguvām gan Faberžē Olu, gan paspējām nozust, neatstājot aiz sevis pierādījumus.

Pēc spēles jutāmies gandarīti un neizsakāmi lepni, ka paveicām to kopā. Vēl ilgi smējāmies par amizantajiem gājieniem spēles laikā, kādēļ Jansona kungam nācās palikt bez biksēm, vai arī par spriedzi, kas radās pēdējās minūtēs, skrienot pakaļ vajadzīgajiem priekšmetiem, un par pārsteiguma pilnajiem kliedzieniem, ovācijām, dzirdot kā pateicoties dinamītam atveras durvis uz uzvaru un brīvību.

Slavenā laupītāju banda. Uzvara 58 minūšu laikā!

Slavenā laupītāju banda. Uzvara 58 minūšu laikā!

Tūlīt pēc spēles beigām bija iespēja nofotografēties, ko piedāvā atsaucīgā My Escape komanda, un bildes tiek regulāri publicētas viņu Facebook lapā. Ja arī Tev pēc šī izlasīšanas radās vēlme apmeklēt kādu kvestu, visus My escape piedāvājumus atradīsi ŠEIT!

Comments

comments