Māmiņdiena klāt!

Kas ir Māmiņdiena jeb Mātes diena?

Māmiņdiena

Kad pavasaris jau iesācies, gaiss kļuvis siltāks, pumpuri jau ir pilnā plaukumā un ziedi uzsāk ziedēšanu, Latvijā kā ik gadu, kopš 1992. gada otrajā maija svētdienā tiek svinēti skaisti un mīļi svētki ikvienai ģimenei – Māmiņdiena jeb Mātes diena. Mātes dienas tradīciju pirmsākumi iesniedzas 16. – 17. gs. Anglijā, kad dienā, kas tika dēvēta par Mātes dienu, bērni centās atgriezties vecāku mājās un sveikt māti. Mātes diena šobrīd ir starptautiski svētki par godu mūsu mīļajām māmiņām. Šajā dienā apsveikumus saņem māmiņas un grūtnieces, atšķirībā no starptautiskās sieviešu dienas 8. martā, kad tiek sveiktas visas sievietes. Mātes diena dažādās valstīs tiek svinēta atšķirīgos datumos, kā arī šo svētku svinēšanas tradīcijas mēdz atšķirties.

Šī ir īstā diena, kad samīļot un iepriecināt savas mammas, kas ikdienas gaitās un rutīnā bieži vien aizmirstas. Šī ir diena, kad ikviena mamma ir pelnījusi justies īpaši un pacilāti. Mammas ir tās, kuras mūs bērnībā lutina, audzina un lolo, vienmēr cenšas mūs iepriecināt un dot mums labāko kā vien var. Tāpēc Māmiņdiena ir lieliska! Mēs viņām, kaut vai nedaudz – ar labiem vārdiem, ziediem, zvanu vai kādu dāvaniņu varam pateikties par to, kas tiek mums sniegts!

Ko dāvināt mammai?
Mammas mums katram ir tik dažādas – mierīgas, aktīvas, aizrautīgas uz ēst gatavošanu, katra ar saviem hobijiem un sirdslietām. Uzdāviniet iespēju mammām kaut nedaudz atpūsties no ikdienas darbiem – ieprieciniet ar kādu jaunu garšu piedzīvojumu restorānā vai maltīti, kas līdz šim nav baudīta. Mierīgajām mammām patiks relaksējoša atpūta kādā skaistumkopšanas salonā, kur var baudīt gan masāžas, gan dažādas skaistuma procedūras, lai pilnībā relaksētos un ļautos labsajūtai. Aizrautīgās un aktīvās mammas droši ieprieciniet ar aizraujošām dāvanām kā lidojumi, laivošana, braucienu piedzīvojumi, kā reiz pavasaris un vasara, kas tuvojas, ir īstais laiks dažādām aktivitātēm dabā. Lai mammām ikdiena piepildītāka ieprieciniet tās ar kādu jaunu hobiju – rokdarbu kursiem, zīmēšanas kursiem, ēst gatavošanas kursiem, foto kursiem vai stila kursiem. Topošās māmiņas ieprieciniet ar skaistu fotosesiju, lai iemūžinātu bērniņa gaidīšanas brīnumainos mirkļus vai patīkamu, mierīgu nedēļas nogali kāda no skaistākajām Latvijas vietām.
Smelties papildus iedvesmu Māmiņdienas dāvanām varēsi speciāli izveidotā dāvanu kategorijā – šeit!

Gluži kā sniedziņš, kas ziemu krīt,
Tu esi tik gaiša un maiga,
Māmiņa, mīļā, tev saku labrīt,
Un pieglaužu mīļi vaigu pie vaiga!

Šī ir īstā diena, kad ļaut mammām justies pavisam īpaši un svarīgi, pārsteidzot un iepriecinot ar atpūtu, kuru pelnījusi ikviena mamma!

Comments

comments