Make-up stunda „Total Look”

Ikvienam no mums lielākā vai mazākā mērā ir dažādas vēlmes, ko dzīves laikā vēlamies īstenot. Būs taču patīkami ,piemēram, pēc gadiem 40 atskatīties uz savu dzīvi un, uzdodot sev jautājumu: „Kāda ir vērtīgākā manas dzīves pieredze?”, rast nevis vienu atbildi, bet daudzas un dažādas.

Atskatoties uz padarīto šajos 20 gados, lielu daļu manas ikdienas ir aizpildījusi māksla un dažādas tās izpausmes. Sākot ar mūziku, literatūru, deju, teātri un beidzot ar jaunāko nodarbi – bloga veidošanu. Šoreiz gan pastāstīšu par mazlietiņ savādāku mākslas izpausmi, un par piedzīvojumu, kurš pilnīgi noteikti ieinteresēs tieši daiļā dzimuma pārstāves.

 

Paveroties lieliskai iespējai, man tika dāvāta izdevība iepazīt grima mākslu un smalko skaistumkopšanas pasauli. Dāvanu karte „Make-up stunda „Total Look””, nonākusi manās rokās, plauktā nenostāvēja ne dienu – uzreiz zvanīju salonam „Poetica” un pierakstījos uz nodarbību. Vēlos izcelt patīkamu pārsteigumu – klientu apkalpošana šeit ir augstākajā līmenī! Pēc rezervācijas veikšanas tika atsūtīta īsziņa ar apstiprinājumu, adresi un norunāto laiku, kā arī dienu pirms vizītes man vēlreiz zvanīja patīkama salona darbiniece, lai atgādinātu par pieteikto make-up nodarbību.

Rudenīgiem toņiem bagātā pēcpusdienā devos pārliecināties un izbaudīt profesionālās, dekoratīvās kosmētikas „Make-up Forever” kvalitāti. Palaist garām šādu iespēju nedrīkst! Arī tad, ja kosmētiku ikdienā nelietojat vai atbalstāt minimālismu tās izmantošanā. Tomēr, manuprāt, katrai sievietei vajadzētu vismaz reizi dzīvē ļauties krāšņiem eksperimentiem kosmētikas pasaulē!

Make-up stunda norisinājās mūsdienīgās, elegantās telpās pašā Rīgas centrā – Brīvības ielā 58. Tur mani arī sagaidīja laipnā un smaidīgā vižāziste Alisa, kas bija mans kompanjons šajā eksperimentā. Pirmajam iespaidam bija liela loma tālākajā procesā, jo man taču bija jāpaļaujas uz Alisas profesionalitāti un talantu. Un neapšaubāmi, abas šīs īpašības viņai piemīt!  Uzticējos viņas ieteikumiem, lai izceltu savu skaistumu, par kura visām niansēm, iespējams, nemaz nezināju.

Pirmais etaps: Viss sākās ar sarunu!

Nosēdāmies pie  liela spoguļ-galda, uz kura stāvēja neskaitāmi daudz kosmētikas – pūderi, krēmi, vaigu sārtums un acu ēnas visās varavīksnes krāsās,  grima otiņas, sākot no pašām smalkākajām līdz ievērojama izmēra instrumentiem, un vēl dažādi neskaitāmi produkti un piederumi. Šeit Alisa iepazīstināja ar sevi – klausījos viņas stāstos par savu pieredzi un kas īsti ir tas, ko viņa  ikdienā dara. Pēc tam izjautāta tiku es. 🙂 Pats būtiskākais jautājums, protams, bija par to, kādu grimu es vēlētos un kādas ir manas ieceres, kuras vēlētos īstenot šīs nodarbības turpinājumā, tajā pašā laikā arī mācoties dažādus knifiņus un padomus, kā pēc tam iegūtās zināšanas izmantot praksē.

Nepieciešamie piederumi

Otrais etaps: Mācāmies, mācāmies un vēlreiz mācāmies!

Kosmētika nav mana nr. 1 aizraušanās, tādēļ spilgtu grimu automātiski izslēdzām no opcijām. Izvēlējos noslīpēt savas zināšanas dienas Make-up, kurš vairāk paredzēts, lai būtu klasisks un Tavu dabisko skaistumu izceļošs. Kad manas vēlmes tika noskaidrotas atlika vien ķerties pie lietas. Pirmkārt, Alisa ņēma vērā manas ādas īpašības, kas kosmētikas uzlikšanu padarīja daudz patīkamāku, izvairoties no nepatīkamām sajūtām pēc grima noņemšanas. Speciāli manam ādas tipam tika piemeklēta tonālā krēma bāze, tonālais krēms, pūderis. Attiecīgi tajā pašā laikā grima māksliniece soli pa solim stāstīja un rādīja, kā pareizi uzklāt tonālo krēmu, pūderi, kādus kosmētikas piederumus labāk izmantot katram konkrētajam produktam, lai iznākums būtu maksimāli efektīgs, kā izveidot pareizo uzacu formu, uzlikt izceļošas, taču dabiska izskata ēnas. Visa procesa laikā viņa jautāja arī manu pieredzi, domas, radušos jautājumus. Uzskatu, ka šāda veida pieeja nodarbības laikā deva maksimālu efektivitāti – apmācāmajam tiek izskaidroti visi svarīgākie un pareizākie principi un pieejas, taču tajā pašā laikā ir iespējams tikt pie fantastiska, profesionāla grima. Tas vēl nebūt nav viss – paralēli mūsu sarunām, vizāžiste visu piefiksēja uz parauga lapas, ko pēc nodarbības atļauts paturēt. Ieguvums ir liels, jo uzskaitīts ir viss – sākot ar sejas, lūpu kontūrām, uzacu līnijām un beidzot ar izmantotajiem produktiem acīm, uzacīm, lūpām, vaigiem, sejas ādai, vajadzīgajiem grima instrumentiem. Paraugs, pēc kura vēlāk pati varu vadīties, tika veidots tieši individuāli man, kad vēlēšos atsvaidzināt zināšanas par nodarbību vai arī, ja sirdī īpaši būs iekritis kāds no izmantotajiem produktiem, tad zināšu kas un kādā tonī jāiegādājas.

Top mini rokas grāmata tieši man!

Nobeigums un gala rezultāts

90 minūtes paskrēja nemanot, jo viss, kas tika darīts nodarbības procesā, priekš manis bija tik ļoti interesants un nebijis. Visas varam piekrist, ka skatīties un mācīties kā to dara profesionālis ir pavisam savādāk nekā izmēģināt jaunas make-up tehnikas mājas apstākļos.

Dienas make-up gala rezultāts!

Ieguldītais laiks un Alisas darbs bija tā vērts, jo nespēju vien beigt priecāties par skaisto, eleganto un arī tik ļoti dabisko iznākumu. Lielāks prieks radās no tā, ka arī mani draugi, kolēģi un ģimene manu jauno izskatu novērtēja ļoti atzinīgi.

Tāpēc saku arī Tev, tas ir tā vērts! Ieskaties un izmēģini!

Comments

comments