Idejas Lieldienu piedzīvojumiem!

Gada krāsainākie svētki – Lieldienas – tuvojas! 

Kad Lieldienu rītā Lieldienu zaķa noslēptās olas atrastas un šī gada olu ripināšanas čempions ir kronēts, laiks doties piedzīvojumos kopā ģimeni vai draugiem! Tā kā arī šogad pavasaris mūs pārsteidz ar dažādiem laikapstākļiem – vienu dienu mūs lutina ilgi gaidītā saulīte, bet jau nākamajā dienā brienam cauri sniega kupenām, ir svarīgi izvelēties laikapstākļiem piemērotāko aktivitāti.

Lieldienu aktivitātes iedvesmojoties no ticējumiem par Lieldienām:

“Lieldienu rītā vajagot laukā saukt vai šaut. No kuras puses atskanot atbalss, no tās puses nākšot brūte vai brūtgāns.”

Šaušanas centrs “Mežirbes” (Birzgalē) piedāvā piedzīvojumu: “Šaušana uz lidojošiem mērķiem”.  Tur Tev būs iespēja iemēģināt roku šaušanā instruktora klātbūtnē.

“Cilvēkam, kas svētdienā dzimis, jāiet Lieldienu rītā uz kādu augstu kalnu. Tur viņš redzēs, kā saules stari dejo, un būs laimīgs visu mūžu.”

Cecīļu dabas takā tiek vadīti pārgājieni kopā ar Haskijiem – gan ģimenes, gan draugu lokā. Pārgājiens kopā ar tuvākajiem ir lielisks veids, kā iesākt rītu.

“Lieldienu naktī jāmazgājas zirgu stallī zirgu dzirdamā ūdenī un tas pats zirgu ūdens arī jādzer, tad būs modrs miegs.”

Biedrība “Jauno jātnieku skola” rīko ekskursijas zirgu stallī, ka arī izjādes ar zirgiem un ponijiem – sev piemērotāko izklaidi atradīs gan lielie, gan mazie. 

“Lieldienās jāizvēlas apaļas formas ēdienus, tādā veidā godinot sauli.”

Lieldienās nevar aizmirst arī par kārtīgām pusdienām. Tiem, kuri dod priekšroku ne tik tradicionālām Lieldienu pusdienām, talkā nāks gardās picas no “Mārupes pizza”

“Kurš Lieldienu rītā visagrāk uzceļas, tas visu vasaru nekad neizguļas.”

Tie, kuri Lieldienas labprātāk pavada mājās ģimenes lokā, nedrīkst aizmirst par kārtīgu izgulēšanos, olu ripināšanas un sišanas sacensībām un labi pavadītu laiku kopā ar tuvākajiem.

Comments

comments