Mans piedzīvojums – brauciens ar kartingu!

Ironiski, bet šoreiz esmu tipiska vīriešu stereotipa piekritēja, ka sieviete pie stūres ir “katastrofa”. Jo no auto vadīšanas vēl joprojām izvairos. Taču tā nu sanāca, ka ieguvu savā īpašumā tieši izbraucienu ar kartingu. Jau otro reizi. 🙂

page

Pirmais brauciens ar kartingu manī raisīja vien bailes un kopumā nebiju sajūsmā, tomēr kā jauniete vēlos izmēģināt visu, ko dzīve sniedz. Tieši tādēļ saņēmos, noteicu datumu un vienu dienu iepriekš veicu rezervāciju savam otrajam braucienam ar kartingu. Rezervācija notika bez starpgadījumiem, ātri un korekti.

Nākamajā dienā darba dienā ar draudzeni devāmies uz Centrālo staciju un ar 5. autobusu aizbraucām līdz pieturai Sporta bāze “Biķernieki”, no kuras “Ātruma cilts” kartinga halle atrodas vien nieka pārdesmit metru attālumā. Pati halle bija labi redzama, kā arī glīti iekārtota. Devāmies iekšā, uzrādījām savas dāvanu kartes, un mums lūdza nedaudz uzgaidīt, jo pat dienas vidū braucieni notika pilnā sparā. Tikmēr gaidīšanu drīkstēja īsināt, vērojot kā citi līkumo pa trasi. Īpaši amizanti izskatās mazie braucēji, kuri brauc nedroši un pārējiem sagādā pozitīvas emocijas ar savu reakciju pret apkārt notiekošo. Ar prieku vērojām, kā viņi gūst pieredzi transporta līdzekļa vadīšanā. Mazos braucējus pat kāds mīļi sauc par “gliemezīšiem”.

20160705_153326

Īsinām laiku, vērojot, kas notiek trasē.

Gan īsināt laiku, gaidot savu kārtu, gan vienkārši remdēt izsalkumu ar gardām pusdienām vai nosvinēt kopā ar draugiem izdevušos braucienu var turpat esošajā kafejnīcā. Uz kartinga halli drīkst atnākt arī tāpat vien iedzert kādu kafiju un parakāties internetā, jo  visiem pieejams bezmaksas Wi-Fi. Pati halle un trase, kur noris braucieni bija diezgan plaša, kas raisa pozitīvas emocijas, jo braucēji viens otram netraucē un braukšana ir aizraujošāka.

 Ātruma cilts

Ātruma cilts

Kad sagaidījām savu kārtu, kopumā bijām 7 braucēji. Visiem tika izdalītas drošības noteikumu lapas, kuras jāizlasa un jāparaksta. Pēc tam notika neliela instruktāža latviešu, angļu vai krievu valodā pēc izvēles. Katram tika iedotas ķiveres un vienreiz lietojamās, t. s.,  medmāsu cepurītes – tas nepieciešams, lai brauciena laikā nekas netraucētu un, protams, drošības nolūkos.

3..2..1…Aziet! Kāpām savos braucamrīkos un ieņēmām zemo startu braucienam! Izvēlējos kartingu ar numuru 7. 7 ir mans mīļākais un veiksmīgais skaitlis – cerēju, ka tas nesīs veiksmi, izvairīšanos no iebraukšanas barjerā un vispārēju prieku. Draudzenei, ar kuru devos uz kartinga halli, šis bija pirmais brauciens, un viņa ne pa jokam uztraucās. Arī tikpat uztraukusies bija vēl kāda sieviete, kuru vīrs bija pierunājis doties izbraukt. 🙂

"Ātruma cilts" kartinga trase

“Ātruma cilts” kartinga trase

Iedegās zaļā gaisma, tika piespiests gāzes pedālis un brauciens sākās. Pāris braucēji, to skaitā arī es, pirmo apli izbraucām lēnāk. Katrs aplis uzjundīja lielāku sacensības garu, un drīz vien joņojām pa trasi, apdzenot viens otru. Ja sanāca neveiksmīgāk izgriezt līkumu, tad diemžēl nākošajā brīdī jau nācās gaidīt instruktoru, kurš palīdzēs izvilkt kartingu no barjeras. Pēc tam var atkal turpināt traukties pa trasi, riepām kaucot. Laikam tāpēc, ka izvēlējos 7. kartingu, mani sargāja veiksme, jo ne reizi neiebraucu atdalošajā riepu barjerā.

Brauciens bija patiesi aizraujošs! Tas, protams, ir atkarīgs no braucēju skaita, jo noteikti jāņem līdzi draugi un jābrauc visiem kopā! Tad ir iespēja sacensties, manevrēt, apdzīt, kas padara pieredzi piesātinātāku. Taču draugu kompānija nav vienīgais variants, šo iespēju var izmantot pat ģimene. Šis pasākums var būt lieliska ģimenes izklaide.

Pilnīgi atklāti atzīšos, ka šis ir no tiem pasākumiem, kurš kļūst tikai labāks un labāks ar katru reizi. Gluži kā vīns ar gadiem paliek izsmalcinātāks. Pirmajā reizē piedzīvojums mani neapmierināja,  otro reizi devos uz kartinga halli ar ieturētu skepsi, un tagad vispār nenožēloju, ka otrreiz piekritu šai avantūrai! Abas bijām sajūsmā par “Ātruma cilts” kartingu, jo ieguvām kārtīgu adrenalīna devu, pacilātu sajūtu visas dienas garumā, pozitīvu pieredzi un plašu emociju buķeti, sajūtoties kā filmā “Ātrs un bez žēlastības”, kur nevalda pieņemtie ceļu satiksmes noteikumi.

Pēc brauciena bija lieliska iespēja apskatīt savu ātruma rekordu, kuru izsniedz uz A5 lapas, diemžēl es nebiju pirmā šajā sarakstā, taču tam šobrīd nav nekādas nozīmes, jo esmu ārkārtīgi apmierināta ar piedzīvoto.

 Mūsu rezultāti

Mūsu rezultāti

Esam kritušas azartā – abas ar draudzeni jau plānojam nākošo braucienu, tikai šoreiz ar draugiem. Adrenalīns garantēts!

Ja arī Tu vēlies izbaudīt visu aprakstīto,”Ātruma cilts” kartinga halles piedāvājumu braucienam ar kartingu atradīsi šeit.

Comments

comments