Ticība, neatlaidība, UZVARA!

Šoreiz pastāstīšu par izmēģināto pieredzi pie slavenā latviešu boksa meistara Arņa Ritenieka!

4

Kā gadījies kā ne, dzīve izspēlēja kārtis tā, ka saņēmu uzaicinājumu kopā ar kolēģi doties uz boksa treniņu, lai saprastu, kas īsti ir bokss un kā tad īsti norisinās šie treniņi. Atzīšos – sen lolots sapnis un vēlme izmēģināt boksu, uzzināt kā tam trenējas un vai tas ir tik vienkārši kā izskatās.

Pienāca laiks doties uz norunāto treniņu, šoreiz gan tas nebija individuālais treniņš, bet treniņš grupā meitenēm – cardio boksā! Visu dienu ar kolēģi prātojām, kā tas notiks, vai būs daudz trenēties gribētāju, kā mūs uzņems, vai vispār varēsim izturēt šo treniņu. Tuvojoties vakaram mūsos iekšēji valdīja satraukums, patīkams satraukums, domāju ikviens zina šo sajūtu, kad tauriņi lidinās vēderā.

Ieejot sporta zālē, kur notiek boksa nodarbības, satraukums kā ar roku noņemts, visi smaidīgi gaida nodarbību, kas ilgst vidēji 90 minūtes. Šodienas nodarbība ir paredzēta daiļajam dzimumam, kas vēlas uzturēt sevi fiziskā formā, iemācīties kontrolēt savu ķermeni  un apgūt boksa mākslu. Pulksten 19:05 sākam nodarbību, visas meitenes tiek aicinātas nostāties ierindā, lai sagatavotos iesildīšanās vingrojumiem. Sirds sāk sisties straujāk, iekšēji tomēr ir vēlme izturēt visu treniņu un parādīt sevi no labākās puses – esam taču stipras! 🙂

Pirmais uzmundrinošais teksts no trenera Arņa: “Pat ja jums vēl nesanāk, galvenais atcerieties pasmaidīt!

Iesildīšanās ilga aptuveni 15-20 minūtes. Tajā ietilpa skriešana, dažādu vingrojumu veikšana skrienot, boksa kustību imitēšana un vēl dažādi citi spēka vingrojumi, kas arī nedaudz atsauca atmiņā skolas laikus. Jāatzīst, ka mēs abas jutāmies kā pēc pamatīga treniņa sporta zālē. Pēc iesildīšanās Arnis aicināja meitenes sadalīties pa pāriem, lai kārtīgi izstaipītu muskuļus, koordinācijas trenēšanai šeit tika pievērta īpaša uzmanība. Tālāk mūs sagaida īpašas kombinācijas, kas jāatkārto pēc trenera norādījumiem. Kas to būtu domājis, ka roku un kāju vienlaicīga kombinācija savienojumā ar boksa sitieniem ir kaut kas vareni grūts? Šķiet, ka problēma ir tajā, ka ikdienā mēs to darām ‘’automātiski’’, bet nodarbībā cenšamies visu mazlietiņ sarežģīt.

Arnis un arī pašas meitenes cita citai palīdz, jo ne visas šeit ir tik prasmīgas un pieredzējušas. Iesildīšanās fāze ir noslēgusies un visas meitenes tiek aicinātas sagatavot savas rokas, aptinot ar saitēm. Kamēr daļa treniņa dalībnieču gatavo savas rokas treniņam, otra daļa meiteņu izpilda vingrojums ar hantelēm veicot boksa sitienus – taisni, uz augšu un uz sāniem. Jāpiebilst tas, ka tas ir fizisks izaicinājums tiem, kas ikdienā ar sportu nenodarbojas vai nodarbojas minimāli, turklāt katram treniņa vingrojumam ir veltīts konkrēts laiks, ko Arnis kontrolē. Par vingrojuma pildīšanas pārtraukšanu, šajā gadījumā roku nolaišanu un vingrojumu nepildīšanu, mums tiek piekodināts, ka tiks piemērots sods – 100 atspiedieni! Tā ir vislabākā motivācija, lai nenolaistu rokas un izpildīt trenera prasīto!

Kad rokas sagatavotas un iesildītas, mums tiek iedalīti boksa cimdi – beidzot ķersimies klāt pie sitieniem pa boksa maisiem, kas ir neatņemama boksa treniņu sastāvdaļa. Treneris parāda konkrētus sitienus un pareizu tehniku, kas jāveic, un pēc komandas mums tas ir jāatkārto. Izšmaukt cauri sveikā nevarēs, jo Arnis pieskata, vai vingorjumi tiek veikti pareizi! Minimāls spēka zudums jau liek sevi manīt, bet atkāpties nevēlamies – tas nav mūsu garā!

11391_r

Tiek piedāvāta iespēja doties boksa ringā pacīnīties ar puišiem – ir meitenes, kuras šeit jau trenējušās ilgi un piekrīt izaicinājumam, arī mums tiek piedāvāta šāda iespēja, taču šoreiz mēs gan vēl atsakām un no malas pavērojām, cik tas mūsu daiļais dzimums tomēr mēdz būt neatlaidīgs un  pārsteidzoši spēcīgs!

Treniņu noslēgsim ar vēderpreses vingrojumiem un kārtīgu izstaipīšanos, lai atslābinātu muskuļus. Treniņš ir veiksmīgi aizritējis! Mēs to paveicām un, ja tā drīkst teikt, tad esam par sevi ļoti lepnas!

Kas mums patika?

Trenera motivējošie komentāri, kas spēka izsīkuma brīžos tevi paceļ atkal augšā ar pozitīvismu un humoru! Patīkami ir tas, ka treneris māk atrast vislabāko pieeju katram cilvēkam, lai apmācība un treniņš būtu maksimāli efektīvs!

Citējot treneri un boksa guru Arni: “Ir divu veidu cilvēki, tādi, kas neaiziet no šīs zāles, un tādi, kas atgriežas!” Novēlu ikvienam pārbaudīt savas spējas, iepazīt savu ķermeni un atklāt pārsteidzošo spēku, kas mīt tevī!

Sakām lielum lielu paldies par uzņemšanu un enerģisko treniņu! Ar Arņa studijas piedāvājumiem varat iepazīties ŠEIT!

Comments

comments